Binnenkort verschijnt  ‘Leeuwarden Centraal’ een fotoboek over  Leeuwarden met
1001 foto’s.

 

 

30×30 centimer, 120 pagina’s en 1001 foto’s in full colour

 

 

Fotokijkboek over Leeuwarden

De stillevens van Leeuwarden Centraal door Roelof van der Schaaf.

Een stad fotograferen is onmogelijk. Een dynamische stad (leren) kennen ook. Een fotoboek is daarmee altijd een momentopname en er moeten keuzes worden gemaakt. Persoonlijke smaak is dan een handicap. Mooi bestaat niet en 120 pagina’s vullen is meer weglaten dan laten zien. Dit fotoboek heeft in dit geval weinig tekst. 

Of een foto zegt meer dan duizend woorden of een woord zegt meer dan duizend foto’s, het eindresultaat is hetzelfde: serene (on)rust.

Leeuwarden is fotografisch gezien een interessante stad, maar als fotograaf heb je ook te maken met elementen waar je soms geen invloed op hebt, zoals locatie, bereikbaarheid en weer, en situaties waar je denkt invloed op te hebben, zoals de keuze van het seizoen, de tijdsplanning – vaak gebaseerd op een (weers)verwachting die niet noodzakelijkerwijs uitkomt – de lenskeuze en het camerastandpunt.

Die dingen maken het verschil.

De meeste ‘nieuwe wijken’ staan er niet in. De reden is dat nieuwbouw in heel Nederland te vinden is en niet specifiek iets van Leeuwarden is, op uitzonderingen na natuurlijk. 

Het bedrijfsleven is sporadisch te vinden. Architectuur en infrastructuur met kleine uitstapjes naar natuur zijn de hoofdonderwerpen in dit boek.

Pin It on Pinterest

Share This