Ik verveel mij gemiddeld drie keer per jaar. Dan heb ik geen flauw idee wat te gaan doen als dat al moet. Met lezen in een stoel moet je altijd geboeid kijken en zachtjes de cultuurbladzijden omslaan om te ontdekken dat het verhaal nog niet uit is. Televisiekijken is een vorm van geestelijke zelfmoord en op bezoek gaan is zinloos want ik heb dan niets te melden.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

Dus:

Wandelen door de Prinsentuin, camera mee en de stille armoede in de gemeentelijke jachthaven bekijken. Op die boten zie ik alleen maar mensen beetje hangen, boeken lezen of gewoon een beetje naar de voorbijvarende bootjes kijken. 

Door de prachtige zomer ligt de natuur er prachtig bij. Zo groen was het in jaren niet. Mensen lopen net als ik een beetje doelloos rond te banjeren door het park.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

Dan maar even naar de Kleine Kerkstraat, de P.C. Hoofdstraat van Leeuwarden met dat verschil dat het aanbod diverser is en het kleine winkels betreft. Je kan er wel van allerlei voedselgerelateerde producten kopen inclusief dat ijsje. Er is een prachtige gadgetwinkel en de kaasboer lijkt wel dag en nacht open.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

Terug via de hoofdingang van het Keramiekmuseum, ook het geboortehuis van M. C. Esscher de perspectiefkoning van Leeuwarden die wereldwijd beroemd werd. Zeg maar de Mata Hari (die wel in Leeuwarden woonde maar er niet geboren is) van de kunst. 

In de tuin staan stoelen klaar over de productie ‘ Marie Louise was here’. Son et lumière. Videoprojecties en audio in een uitgelichte paleistuin (tot 28 augustus 2021).

In de tuin staat ook een beeld. Verveling is het mooiste wat er is.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!