Slecht weer bestaat niet, dat is een bekende uitdrukking. Zelf heb ik bijvoorbeeld een voorkeur voor zonnig maar niet al te warm weer, ik heb niets met de zomer. De zon staat overdag te hoog, het is te warm en veel te lang licht, hoewel, het hoge licht kan alleen maar worden vervangen door strijklicht in de vroege ochtend en late avond. De kleuren zijn ook zo zomers, dat saaie groen aan die bomen, die strakblauwe luchten en de opgewarmde camera.

Wij kennen geen siësta dus dat worden van die lange bloedhete dagen en dat gaat prima in de vroege ochtend, dan is het nog fris. Daarna breekt de hel los.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

Je blijft fotograferen maar er is meer onder de zon. Ook is de temperatuur van het kraanwater net iets te hoog voor het snel ontwikkelen van wat analoge zwart-witfilms. Het water moet een halfuurtje afkoelen in de ijskast. Vandaar dat de foto’s hier digitaal zijn. Allemaal gedoe, weg met de zomer.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

De herfst is qua kleur net iets mooier dan het voorjaar, althans in mijn ogen. De straten liggen vol met blaadjes tot de gemeentemensen het met veel kabaal verwijderen. Hoe wij in de toekomst aan olie moeten komen is mij een raadsel.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

Afijn, de herfst is eindelijk begonnen en er wacht een zware taak. Fotograferen op bewolkte dagen, in de regen desnoods wat is daar nu aan? Van alles, vooral regen is leuk, de plassen worden spiegels van het licht, de wolken vergrijzen de beelden. De harde wind maakt het mogelijk bewegingsonscherpte vast te leggen (met een camera op een statief).

Een prachtige zonsopgang om half negen, dat is lekker wakker worden.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!