In maart ging alles dicht. De straten waren uitgestorven en het leek wel 1995 toen er na zessen ook een kanon kon worden afgeschoten. Alles dicht.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

Ik maak soms fotoboeken. Op dit moment in eigen beheer. Het zijn boeken zonder tekst. Plaatjesboeken. De eerste lockdown in Leeuwarden was dus in maart en ik woonde pas twee weken in Leeuwarden. Daarvoor bijna drie jaar in Franeker, de hoofdstad van Waadhoeke. Ook daar heb ik een fotoboek gemaakt. Omdat er in mijn boeken geen mensen voorkomen was dat in het kleine Franeker best wel een probleem. Veel wachten en een hoop geluk zorgden er voor dat alles goed kwam.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

Niemand op straat is bijna onmogelijk. Het beste is ‘s nachts of vroeg in de ochtend maar daar moet je wel zin in hebben.

Mijn fotoboek ‘Leeuwarden in detail’ was in 4 maanden klaar.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

Onwerkelijk was het wel. Vanaf april werd het al weer wat lastiger. Het werd weer drukker. De boel ging stukje bij beter weer open en iedereen dacht dat het voorbij was. In juli (ik woon in de binnenstad) waren er weer rondleidingen in het Duits en ik weet nu bijna alles over Mata Hari (dank aan de gidsen). Wist u trouwens dat sinds de opening van archieven in het UK (2017) dat zij helemaal niet spioneerde voor de Duitsers?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!